Hírek

2010.07.17. 15:00

Kinek fog fájni? Emelik a bankok a díjtételeket

A CIB Bank bejelentette, szeptembertől számos díjtételét megemeli. Állítják, ők nem a bankadót árazzák be. A költségvetési tanács szerint idén a 130 milliárdos banki fizetési kötelezettségből 80 milliárd forint a meglevő ügyfeleknek fog fájni.

Népszabadság

Sokkolta a CIB Bank lakossági ügyfeleit a napokban kézhez vett folyószámla-kivonat, amelyben arról tájékoztatta őket a pénzintézet, hogy szeptembertől díjváltozásokat vezet be. Emelkedik a CIB Classic Magánszámla havi díja, a bankfi ókban megadott bankközi átutalás és az állandó átutalás költsége, a forintalapú bankkártyák éves díja, a bakkártyás készpénzfelvét, valamint a pénztári kifizetés díja - írja a Népszabadság.

Hirdetményében a bank egyebek mellett olyan jogszabályváltozásra hivatkozik, amely miatt módosulnak a bevételei és a költségei, valamint arra, hogy a bank működési költségei az „érdekkörén kívül álló” okokból változik , de említik a nemzetközi kártyatársaság rendelkezéseit is. Mivel a drágulás nagyszámú terméket érint, koncentrált, illetve a díjemelés mértékének változása sem filléres, sokan azonnal párhuzamot vonnak a kivetendő bankadóra, a pénzintézetek szerint számukra elviselhetetlen teherre és az ügyfeleket ebből érintő negatív következményekre.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!