Hírek

2010.07.08. 09:21

Life Ball Bécsben az AIDS ellen

Július közepén egy héten át az AIDS áll Bécs életének középpontjában. Július 17-én rendezik meg a Life Ball-t, Európa legnagyobb AIDS jótékonysági bálját, egy nappal később pedig hat napos konferencia veszi kezdetét.

Compres

A 18. alkalommal megrendezett Life Ball mottója - a tavaly bevezetett négyéves ciklus második elemeként – a föld mint lételem, amely meghatározza a jótékonysági rendezvény színpadi arculatát is. Az idén először a Városházától a Burgtheaterig érő Red Ribbon színpad mellett például egy óriási földgolyó lesz látható.



A fulmináns megnyitó minden évben több mint 40.000 bel- és külföldi érdeklődőt vonz a Bécsi Városháza előtti térre, ahol bárki ingyenesen és élőben nézheti meg a különleges show-t. A Life Ball-on az „élet nagyköveteként“ hírességek, divattervezők, színészek, énekesek, politikusok valamint topmodellek vesznek részt, akik ingyen állnak a karitatív rendezvény szolgálatába.

A műsor központi eleme – az első bál, 1993 óta – a divatbemutató, ahol idén 20 órakor az amerikai divattervezők Diane von Fürstenberg, Calvin Klein és Kenneth Cole kreációit nemcsak nemzetközileg híres topmodellek mutatják be, hanem a művészet, kultúra, gazdaság és politika ismert személyiségei is.

Az elsőbálozók esetében Thomas Schäfer-Elmayer koreográfus szó szerint vette a fekete-fehér effektust – ugyanis 50 fekete bőrű pár fehér frakkban illetve báli ruhában és ugyanennyi fehér bőrű pár fekete öltözetben táncol Felix Mendelssohn Bartholdy „Wedding March“-jára.
Az Oscar-díjas amerikai színésznő Whoopi Goldberg és a basszusbariton lengyel operaénekes Tomasz Konieczny egy rövid darabot mutat be, amely kapcsolódik az idei föld mottóhoz. A műben a világutazó Wotan felébreszti az alvó Erdat, hogy jósolja meg neki a föld jövőjét.
A nyitóünnepség alatt olyan hírességek köszöntőjét láthatja a közönség mint Elton John, Bill Clinton, Sharon Stone.

A kétórás nyitóünnepség után a kisorsolt 3.780 jegytulajdonos tovább bálozhat a Városháza illetve a Burgtheater termeiben. Aki kevésbé volt szerencsés, az sem fog unatkozni, ugyanis a Volksgarten-ben 20 eurós belépőért reggelig szórakoztatják a közönséget a dj-k.
A Life Ball-t követő napon, július 18-án veszi kezdetét a hat napos AIDS konferencia, ahova 25.000 nemzetközi szakembert, érintettet és érdeklődőt várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!