Hírek

2010.07.06. 10:29

Még kínosabb - Két éve tudott a hibáról a Toyota

A Toyota egyik illetékese elmondta: két évvel azelőtt értesültek a legutóbbi visszahívásban érintett Lexusok hibájáról, hogy arról döntöttek: visszarendelik a modelleket.

AP - Világgazdaság Online

Mint arról július 2-án beszámoltunk, a Toyota 270 ezer Lexus visszahívásáról döntött. Hideaki Homma, a Toyota szóvivője most az AP-nek úgy nyilatkozott: 2008 augusztusában már tudtak a hibáról és át is alakították a problémát okozó szeleprugót, ezért nem érintettek azok a gépkocsik, amelyeket ennél későbbi időpontban gyártottak.

A szóvivő szerint azért alakították át a szeleprugókat, mert így a hibajelenség elkerülhető volt és mivel a japán óriáscég úgy látta, hogy a probléma elszigetelt, nem döntött visszahívásról. Később azonban elkezdtek áramlani a panaszok a szervizekbe és a világ legnagyobb autógyára végül mégis a 270 ezer autó visszarendelése mellett döntött.

A Toyota tavaly októberben kezdte meg a visszahívásokat, a gyár azóta 8,5 millió gépkocsit rendelt vissza. Az eladási adatok szerint ugyanakkor a vállalat egyelőre nem szenvedte meg a reputációján esett csorbát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!