Hírek

2010.07.09. 10:17

Mesterházy: Gondot okoztak az MSZP-nek a korrupciós ügyek

Az elmúlt két hónapban folyamatos értékelés zajlott a Magyar Szocialista Pártban. A mostani kongresszuson is lesznek viták politikai-tartalmi kérdésekről, ám a fő cél mégis a párt új vezetőinek megválasztása lesz - nyilatkozta az MSZP hétvégi, tisztújító kongresszusa előtt Mesterházy Attila elnökjelölt, a Duna Televízió csütörtök esti közbeszéd című műsorában.

Duna Televízió

A szocialista pártnak jeleznie kell a társadalom felé, hogy képes megújulni: tartalmilag, szervezetileg és személyileg is. Ezt a hármas folyamatot kell az új elnökségnek is folyamatosan menedzselnie – mondta Mesterházy. Hozzátette: a párttagság részéről is megfogalmazódott, hogy ilyen helyzetben, mint amiben a szocialisták jelenleg vannak, érdemes picit hátrébb lépniük azoknak, akik az elmúlt években az első sorban határozták meg és képviselték a pártot.

Ám azok munkájára is szükség van az MSZP megújításában, akik most nem vállalnak funkciót - nyilatkozta az elnökjelölt. Mesterházy egy felvetésre válaszolva kijelentette: a pártjukban komoly problémát okoztak a politikai botrányok és a korrupciós ügyek. Ezzel szemben határozottan fel kell lépni. Elképzelései között szerepel egy olyan testület létrehozása az MSZP-n belül, amely jogosult lenne a korrupciós ügyekbe keveredett személyekkel szemben azonnal és határozottan fellépni.

Ugyanakkor ha valakit igaztalanul vádolnak, ha valakit politikai támadások érnek, azt meg kell védeni. Ezt és a korrupció elleni fellépést mindig egyensúlyban kell kezelni - hangoztatta Mesterházy Attila.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!