Hírek

2010.07.15. 09:45

Mikor érdemes nyaraláshoz eurót venni?

Érdemes végiggondolni az esetleges nyaralás lehetőségeit és hogy mikor érdemes az ahhoz szükséges eurót megvásárolni – ehhez ad tanácsokat az Equilor.

Equilor

Az elmúlt években egyre többen kénytelenek szembesülni azzal, hogy a felerősödött árfolyammozgások miatt nem biztos, hogy érdemes az utolsó pillanatra hagyni a külföldi utazáshoz szükséges valuta megvásárlását, hanem amikor egy kedvező árfolyam adódik, akkor akár hónapokra előre is kifizetődő az euró, vagy dollár beszerzése. Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a mostani is egy ilyen pillanat lehet, ugyanis a korábbi látványos forintgyengülést követően az elmúlt napokban egyértelműen erősödött a hazai fizetőeszköz.

A pillanatnyi devizaárfolyamokat itt megtekintheti!

Bár korábban többször is megerősítették a szakértők, hogy a Magyarországon elkezdett megszorítások akár példaértékűek is lehetnek a hasonló gondokkal küzdő országok számára, ettől függetlenül az általános nyomás alól a forint sem tudott kibújni. Az áprilistól júniusig tartó időszak egyértelműen a forint gyengülését hozta és az árfolyam még a 290-es szintet is többször megközelítette. Ekkor nemcsak a sokat emlegetett devizahitelesek kezdtek el aggódni, hanem azok is, akik külföldi nyaralást terveztek és az ehhez szükséges valutát még nem szerezték be.

Nyilvánvaló, hogy a nyaraláshoz szükséges mennyiségű valuta esetében néhány forintos mozgások nem jelentenek akkora különbséget, hogy azzal a nyaralást tervezők érdemben foglalkozzanak, de amikor 270-ről 290-re mozdul az árfolyam az már jelentős eltérést okozhat a nyaralás végösszegénél.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!