Hírek

2010.07.30. 15:23

Nem kapott engedélyt az új metrókocsi

A Nemzeti Közlekedséi Hatóság Kiemelet Ügyek Igazgatósága nem adta ki az Alstom Metropolis típuscsaládba tartozó, AM5-M2 típusú 5 kocsis metrószerelvény típusengedélyét. A hatóságnak több műszaki kifogása is akadt, állítólag nem zárható ki a szerelvény akaratlan indíthatósága sem.

Világgazdaság Online

Az NKH a benyújtott dokumentumok, a jármű prototípus vizsgálatai és szemléje, valamint a külön elrendelt tartampróbák és szakértői vizsgálatok alapján, a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével a típusengedélyt nem adta ki – tájékoztatott a hatóság.

Az NKH az elutasítás indoklásában több műszaki problémát is felsorol. Kifogásolja, hogy az eljárás során nem bizonyosodott be, hogy az alkalmazott fékrendszer megfelel a vonatkozó jogszabályban előírtaknak, illetve nem került kellően bizonyításra, hogy a fékrendszer legalább olyan biztonsági szintet képvisel, mint a jogszabályi előírások szerint kialakított fékberendezések.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!