Hírek

2010.07.22. 15:20

Orbán: Sorjáznak az eredmények - Kövesse élőben!

Orbán Viktor a parlament ülésén foglalta össze az ülésszak eredményeit.

Világgazdaság Online

A miniszterelnök úgy fogalmazott: úgy tűnik, mintha hónapok óta dolgozna a kormány, holott a kabinet csak 56 napja kezdte meg tevékenységét. Orbán Viktor szerint az egyetlen nyitott kérdés, hogy a kétharmados többség csak a választásokra gyűlt össze vagy tartós társadalmi összefogást képvisel. A kormány azt szeretné elérni, hogy az utóbbi verzió valósuljon meg.

Orbán Viktor szerint az elmúlt időszak Európa-szerte megmutatta: a régi ideológiák nem jelentenek megoldást a jelenlegi gondokra. Kiderült: azok az országok képesek megoldani a nehézségeket, amelyekben kialakult egy erős összefogás. A társadalom Magyarországon is belátta: a józan ész fontosabb, mint az ideológia, mivel olyan mindennapi gondok merültek fel, amelyeket ideológiai vitákkal nem lehet megoldani. A XXI. század első évtizedeinek iránytűje a józan ész lesz, ez pedig jót fog tenni a világnak, hiszen maga a hitelválság is a XX. század kifulladt ideológiáinak példája.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!