Hírek

2010.07.27. 18:25

Orvosság helyett gyógyfürdő

Négy éve változatlan a tb-támogatás, a fürdők mulasztásos törvénysértést emlegetnek

Világgazdaság Online

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) július 20-ig az úgynevezett „lenyitott” 2,46 milliárd forintos gyógyfürdőkasszából (havonta az éves költségvetés egy tizenketted részét nyitják meg) 2,16 milliárdot költött el. Bár ha a 3,8 milliárdos éves előirányzathoz viszonyítjuk az összeget, a második fél évre kevesebb pénz marad. Ám nyitott kasszáról lévén szó, indokolt esetben túl lehet lépni – mondta Molnár Barbara, az OEP szóvivője.

Igaz, ez nehezen képzelhető el, hiszen igencsak megszigorodtak az OEP által igénybe vehető gyógyfürdő-szolgáltatások receptre történő felírásának szabályai. Ennek a csökkenő tb-támogatási összeg mellett az is oka lehet, hogy sokan nem teljesen indokoltan élnek a közfinanszírozott fürdőellátásokkal. Tény persze az is, hogy szakemberek szerint a fürdőterápia – akár megelőzési céllal is – tetemes gyógyszerköltséget válthat ki, egyenértékükről több vizsgálat is készült a hazai gyógyfürdőkórházakban.

További részletek a holnapi Világgazdaságban! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!