Hírek

2010.07.09. 10:55

Raiffeisen: Láncreakciót indíthat el a magyar bankadó

A Raiffeisen International Bank-Holding AG elnök-vezérigazgatója szerint a Magyarországon bevezetni tervezett bankadó "óriási terhet" jelent.

Bloomberg - Világgazdaság Online

Az adó bevezetése azért nagy probléma, mert "tömeges nyomásnak veti majd alá a bankágazatot" - mutatott rá Herbert Stepic a vállalat Bécsben tartott éves közgyűlésén a részvényesek előtt. A cégvezér szerint ennek hatására több bank jelent majd veszteségeket - jelenti a Bloomberg.

Stepic káros következményeket lát más kelet-európai országokban, amelyek lakossága vélhetően nyomást fog gyakorolni a kormányukra annak érdekében, hogy kövesse Magyarország példáját a bankadót illetően. "Ez pedig tömeges károkat okozhat a bankágazatban" – vélte a bankvezér. A bécsi székhelyű Raiffeisen International rendelkezik a legnagyobb kihelyezéssel Magyarországon, a JP Morgan Chase and Co. szerint utána az osztrák Erste Group Bank AG és a belga KBC NV következik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!