Hírek

2010.07.09. 07:33

Rogán visszavonja a 2007 után indult biztosítókat érintő bankadós javaslatát

Rogán Antal visszavonja azt a javaslatát, amely megmentené a bankadótól a 2007 júniusa után indult biztosítókat, köztük a Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannóniát – tudta meg az Index hírportál; a kormány ugyanakkor a költségvetési bizottságon keresztül beadott egy lényegében ugyanezen célt szolgáló újabb módosító javaslatot.

MTI Eco

A péntek hajnalban megjelent cikk szerint Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke a lapnak azt mondta: ő sem tudta, hogy javaslata ennyire szűk kört érint. Az Index azt írta: "Rogán Antal azután döntött úgy, hogy visszavonja a törvénytervezethez benyújtott módosító javaslatát, miután kiderült: azok főként néhány Fidesz-barát tulajdonosi hátterűnek tartott biztosítónak kedveznének".

Az egyik érintett társaság a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt., amelynek egyik alapítója Járai Zsigmond, Orbán Viktor korábbi pénzügyminisztere, de az alapítók között van Martonyi János volt és jelenlegi külügyminiszter is. Jól járna a módosítással a Wáberer György nevéhez köthető Wabard Biztosító Zrt., márpedig Wáberer szintén nem áll messze a Fidesztől - írta az internetes lap.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!