Hírek

2010.07.31. 14:00

Tart a görög sztrájk - Üres benzinkutak és rohadó barack

Görögországban immár hatodik napja folytatódik a tartálykocsi-vezetők sztrájkja, a hatóságok most rendőri kísérettel ellátott autókkal próbálják feltölteni a benzinkutakat.

Világgazdaság Online

A görög kormány továbbra sem tud megállapodni a szakszervezettel, 30 ezer tartálykocsi-vezető tagadta meg a munka felvételét, annak ellenére, hogy Athén rendeletet tett közzé, melynek keretében bírósági eljárást helyez kilátásba azok számára, akik megtagadják a munkába állást.

Az AFP tudósítása szerint jelenleg katonai teherkocsikkal és rendőri kísérettel igyekeznek az utánpótlást biztosítani a töltőállomásokon és a helyzet javul, bár továbbra is több ezer turista vesztegel a szigeteken, üzemanyagellátás híján. A benzinkutakat üzemeltető cégek szövetségének vezetője úgy látja, van esély arra, hogy hétfőre helyreálljon az ellátás. Ugyanakkor a görög turisztikai szövetség katasztrofálisnak nevezte a helyzetet, mivel az idegenforgalom szempontjából döntő fontosságú az augusztus 15-ig tartó időszak - jelenti a Világgazdaság Online.

De nem csak a vendéglátóipar szenved: Görögországban jelenleg tart a szüret, de a termést nem tudják időben a feldolgozó üzemekbe szállítani. A konzervipari szövetség feje arról számolt be, hogy eddig 35 tonna barack ment tönkre, ez 20 millió eurós kárt jelent a termelőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!