Hírek

2010.08.31. 09:25

Az élénkülés a beruházási ágazatok többségében késik

A nemzetgazdasági beruházások az idén a második negyedévben az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított volumenindexek szerint 0,6 százalékkal mérséklődtek, éves összehasonlításban 4,9 százalékkal csökkentek, az első félévben pedig a beruházások volumene 5,5 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

KSH - MTI Eco

2009 II. negyedévében a nemzetgazdasági beruházások volumene 4,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az első félévben a beruházások volumene 6 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. A beruházások az előző negyedévhez képest a szezonálisan kiigazított volumenindexek szerint 0,4 százalékkal nőttek. 2009 egészében a nemzetgazdasági beruházások volumene 8,6 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2008-ban - jelenti a KSH.

A beruházási tevékenység idei II. negyedévi 4,9 százalékos mérséklődésén belül az építési beruházások volumene 7,3 százalékkal kisebb volt a lakásberuházások és a nagyobb útépítések visszaesésének következtében. A gép- és berendezés beruházások 1,3 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól.

A cikk itt folytatódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!