Hírek

2010.08.07. 18:37

Fidel Castro négy év után újra a kubai parlamentben

Fidel Castro volt kubai államfő szombaton újra megjelent a kubai parlamentben - ez az első hivatalos programja négy évvel ezelőtti műtétje óta -, a törvényhozás szombati rendkívüli ülésén, amely éppen az ő kezdeményezésére vitatja meg a nukleáris háború kitörésének veszélyeit.

MTI

A rangjelzések nélküli, olajzöld katonaingben érkező Fidel Castrót ovációval, éljenzéssel, felállva fogadták a képviselők, amikor a Kubai Kommunista Párt első titkárát - e posztot betegsége ellenére megtartotta magának - felsegítették a pódiumon lévő helyéhez.

A 84. születésnapját augusztus 13-án ünneplő Fidel Castro betegsége miatt még 2008-ban átadta az államfői posztot öccsének, a 79 éves Raúl Castrónak.

A kubai nemzetgyűlés szombati ülésére is öccse kíséretében érkezett Fidel Castro.

Fidel Castro a 2006 júliusában elvégzett műtéte után sokáig távol maradt a nyilvánosságtól. Idén július 7-én azonban visszatért a rivaldafénybe, a mostani eseményt is beleszámítva immár tizedszer jelent meg a kubai nyilvánosság előtt, s most először a törvényhozásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!