Hírek

2010.08.03. 16:38

Gigakárokat okozott a májusi-júniusi időjárás

Óriási károkat okozott a kora nyári időjárás: csak a Groupama Garancia Biztosítóhoz az elmúlt év teljes kárbejelentésének 52 százaléka, azaz csaknem félévnyi kárbejelentés érkezett májusban és júniusban. Az AEGON Magyarországhoz csak Borsod megyéből 7661 darab kárbejelentés futott be.

Világgazdaság Online

A rendkívüli időjárás következtében az elmúlt hetekben Borsod megyéből 7661 darab kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz, a teljes Borsod megyei kár értéke megközelíti az 1,6 milliárd forintot.

A legtöbb ingatlan az árvíz (3323 darab) és a felhőszakadások miatt (2415 darab) rongálódott meg, előbbinél az átlagos kártérítés 350 ezer, az utóbbinál körülbelül 100 ezer forint, az összedőlt, totálkáros épületekre azonban több milliós, illetve tízmilliós kifizetések is voltak.

A Miskolc melletti, hétezer lakosú Felsőzsolca nagy részét június elején öntötte el a helybéliek által Kis-Sajónak nevezett vízfolyás. A városban több mint 160 ház dőlt össze, a település 2200 lakóingatlanából 1800 sérült meg. Az árvíz összesen több mint 5 ezer embernek okozott kárt.

A 422 természeti jellegű kárbejelentésből 387 volt árvíz-, 23 felhőszakadás-, 12 pedig viharkár. Előfordult olyan eset is, hogy az épületet egy héten belül kétszer öntötte el az árvíz.

Idén a májusi-júniusi két hónap alatt az elmúlt év teljes kárbejelentésének 52 százaléka, azaz mintegy félévnyi kárbejelentés érkezett a Groupama Garancia Biztosítóhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!