Hírek

2010.09.06. 18:50

ÁSZ-os fenyegetéssel akartak választást nyerni

Egy hangfelvétel szerint politikai célra használta volna fel az Állami Számvevőszéket két független, Fidesz támogatással induló kónyi jelölt – tudta meg az RTL Hírek.

RTL Hírek

Az RTL Hírek információi szerint a most nyilvánosságra került beszélgetésben egyébként Domokos László volt Fideszes országgyűlési képviselő, a Békés megyei közgyűlés korábbi vezetője, az állami számvevőszék elnökének neve is szóba kerül.

„A mostani ÁSZ-vezető a Fidesz embere. Mindenki most kopogtat nála, minden polgármester-jelölt, hogy az előző szocit valamivel meg kéne zsarolni. Két-három évre visszamenőlegesen kérnek csak vizsgálatokat, nem tíz évre” – idéz az elhangzottakból a portál.

A hangfelvételen megszólaló, fideszes támogatással induló kónyi polgármesterjelölt szerint egy, az önkormányzat elleni számvevőszéki vizsgálat segíthetne neki a választást megnyerni.

„Elismerjük, hogy egy általunk nem ismert személy által baráti beszélgetésünkről titokban készített hangfelvétel alkalmával arról cseréltünk eszmét, hogy a kónyi önkormányzat működésében általunk észlelt törvénytelenségekre fel kell hívnunk a figyelmet” – mondta az eset kapcsán az ügyben érintett Németh Marica, Kóny független polgármesterjelöltje.

A két politikus közleményben azt írja: „Szándékunk tiszta, hiszen önkormányzati képviselőként kötelességük felügyelni a közpénzek törvényes felhasználását és tájékoztatni a törvényességért felelős intézményeket.”

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hangsúlyozta: a hangfelvételen nem a Fidesz jelöltjei hallhatók, a párt ugyan támogatta őket, de az eset után azonnal visszavonták a támogatást. „Semmilyen hivatalos Fidesz kapcsolat nincs ezekkel az emberekkel” – mondta.

Az Állami Számvevőszék közleményt adott ki az esettel kapcsolatban. Azt írják: az ÁSZ saját ellenőrzési terve szerint végzi a munkáját. A számvevőszék munkáját és figyelmét a törvények betartásának ellenőrzésére szenteli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!