Hírek

2010.09.17. 14:03

Figyelni kell Magyarországot és szabályozni a devizahiteleket

Magyarországnak helyre kell állítania a bizalmat a nemzetközi befektetőkkel – mondta Thomas Mirow, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnöke, egy Bécsben rendezett konferencián a Reutersnek.

Reuters - Világgazdaság Online

Az EBRD támogatja Magyarországot a bizalom helyreállításában azonban az ország középtávú gazdaságpolitikájának vonalai továbbra sem világosak. A befektetőket visszatartotta a magyar politikusok negatív kommunikációja a Nemzetközi Valutaalappal és a nemzeti bank politikája is.

Mirow szerint fel kell számolni a devizában történő hitelezést, amely kiszolgáltatott helyzetbe sodorta a magyar gazdaságot az árfolyam-ingadozásokon keresztül.

A Közép- és Kelet-Európai térségben új szabályozásra van szükség a devizahitelek terén az elnök szerint. Az új szabályozás célja kell, hogy legyen a devizahitelek kockázatainak korlátozottak lehessen. Hozzátette, hogy a kormányoknak kulcsfontosságú szerepe van a nemzeti pénzpiacok fejlesztésében.

Jövőre tovább bővül a magyar gazdaság az államháztartási hiány csökkenése mellett - jelentette ki Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken az osztrák pénzügyminisztérium által szervezett, Kelet-Európával foglalkozó bécsi fórum szünetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!