Hírek

2010.09.28. 16:44

Íme egy ütős Apple iPad konkurrens!

Az Apple iPad érintőképernyős számítógépére válaszul a Blackberry-gyártó RIM ma a közönség előtt is bemutatta a Playbookot. Elemzők szerint ez jó lépés az egyébként kifejezetten az üzleti szektorra, s okostelefonokra koncentráló Blackberry okostelefonokat gyártó RIM-től.

Világgazdaság Online - BBC

A ">Playbook szintén az üzleti szegmenst hivatott kiszolgálni, s ezen a piacon akár úttörőnek is tekinthető. Korábban szakmai körökben az a feltevés terjedt el, hogy a RIM tábla PC Blackpad néven hozzák forgalomra, a vállalat azonban megtartotta „méltóságát és az új fejlesztés a kissé félrevezető Playbook nevet kapta.

A BBC szakértői szerint az iPad komoly versenytársat kapott, s a Playbook belső jellemzőiben és üzleti szolgáltatásaiban is hozza a színvonalat. Olyan fontos tulajdonságokat emelnek ki benne, amelyek az iPadnél köztudottan hiányoznak, mint az alkalmazások egyidejű futtatása, az Adobe Flash támogatása és a videokonferencia.

A Samsung és a Dell is nemrég hasonló kütyüt mutatott be, de piaci hírek szerint más gyártók, mint a Lenovo, az Asus és a HTC is hasonlóra készül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!