Hírek

2010.09.16. 10:48

Semmi sem ingatja meg a Fidesz-szavazók bizalmát

A Fidesz-szavazók bizalma a jelek szerint annak ellenére töretlen, hogy a forint közelmúltban bekövetkezett gyengüléséhez az Orbán-kormány egyes lépései és a kormányzati kommunikációs bakik is hozzájárulhattak – írja a HVG.

HVG

Elsősorban nem a kormányt okolják a az emberek az árfolyam változása miatt, még az MSZP támogatói között is többségben vannak azok, akik inkább vagy teljes mértékben a világ-gazdasági hatásokat teszik felelőssé.

A népesség közel fele húsz évvel a rendszerváltás után is kimondottan piacellenes beállítottságú így nem meglepő, hogy a megkérdezettek inkább a világgazdasági problémákat okolják, derül ki a HVG számára készített Medián-elemzésből. További jelentős csoportot alkotnak ráadásul azok, akik a piaci egyenlőtlenségek kialakulását még elfogadhatónak tartják, ám a külföldiek tulajdonszerzését alapvetően elutasítják. Ezek az attitűdök jelentősen befolyásolhatják a jelenlegi gazdasági helyzet értékelését és a kormány szerepének megítélését is, írja a HVG.

A lakosság széles rétegeit érintik a devizahitelesek problémái, annak ellenére, hogy tavaly július óta 29-ről 24 százalékra csökkent az érintett háztartások aránya. (Főleg a személygépkocsi-hitelesek száma esett vissza.) Az érintettek 90 százaléka tavaly nyárhoz képest, az év elejéhez viszonyítva háromnegyedüknek kell most többet fizetnie havonta. A megkérdezett devizahitelesek kilátásai tovább romlottak, míg egy éve közülük minden ötödik, most már csak-nem minden harmadik valószínűnek tartja, hogy olyan helyzetbe kerül, amikor már nem képes törleszteni.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!