Hírek

2010.09.27. 16:07

Századvég: Verhetetlen a Fidesz

A Századvég szeptemberi közvélemény-kutatása szerint a parlamenti pártok társadalmi támogatottsága nem, vagy csak alig módosult az augusztusi felmérésben rögzítettekhez képest.

Századvég

Egy héttel az önkormányzati választások előtt a pártok erőviszonya megegyezik azzal, amit 2010 tavaszán, az országgyűlési választások időszakában mutattak az adatfelvételek. A parlamenti ellenzék kispártjai a választások óta eltelt hónapokban, érdemben nem tudtak erősödni, mi több, a Jobbik és az MSZP esetében kisebb lemorzsolódás figyelhető meg.

Az ősz első hónapjában az összes megkérdezett körében a Fidesz-KDNP pártszövetség támogatottsága kismértékben – statisztikai értelemben nem releváns módon – nőtt (+1%) augusztusi felmérésünkhöz képest, azaz az állampolgárok közel fele (47%) szavazna a vezető kormánypártra.

Az ellenzéki pártok pillanatnyi népszerűségében ugyancsak nem szignifikánsak azok a változások, amelyeket rögzítettünk: az MSZP 1 százalékkal kevesebb szimpatizánst tudhat maga mögött (12%) mint egy hónappal ezelőtt, hasonló mértékű apadás figyelhető meg az LMP táborában (5%) is, viszont a Jobbik 1 százalékkal növelni tudta támogatottságát (8%). A kérdezettek negyede szeptemberben sem akart vagy nem tudott erre vonatkozó kérdésünkre válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!