Hírek

2010.09.20. 11:47

Túlsúlyban a jobboldali sajtó

Az új médiaszabályozás nem szünteti meg Magyarországon a sajtószabadságot, de törvényekben kodifikálná a tartós jobboldali médiatúlsúlyt hazánkban – mondta el Tölgyesy Péter, az MR1-Kossuth Rádió, 180 perc című műsorában.

MR1-Kossuth Rádió

A kétharmados többséggel rendelkező Fidesz kormány újraszabályozza a magyar sajtó világát, az Alkotmányban máris új szövege van a sajtószabadsággal foglalkozó résznek, az elektronikus és közszolgálati médiákat pedig új rendszerű médiatestületek felügyelik, emlékeztetett az alkotmányjogász. A tervek szerint késő őszre részletező médiatörvény készül.

A jobboldalon a történteket a húszéves médiaháború megnyerésének látják. A baloldalon viszont a sajtszabadság szabályos megsemmisüléséről beszélnek. A törvény ellen tiltakozott az EBESZ sajtóbiztosa, azonban az Európai Unió bizottsága, régi gyakorlatát követve, belügynek tekinti a média rendjét.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!