Hírek

2010.11.09. 10:23

Gyurcsány: tiszta a lelkiismeretem Sukoró-ügyben

Cáfolta előnyös részvételét a sukorói telekcserében Gyurcsány Ferenc. Az egykori miniszterelnök az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, tiszta a lelkiismerete a sukorói telekcsere miatt, ám ha Orbán Viktoron múlna, akkor biztos, hogy indul eljárás ellene.

MR1 Kossuth Rádió - MTI - Világgazdaság Online

Gyurcsány Ferencnek tiszta a lelkiismerete a sukorói telekcsere miatt, nincs olyan e-mail, amelyre Budai Gyula kormánybiztos célzott. A volt kormányfő a rádió reggeli műsorában ugyanakkor azt is mondta, hogy ha Orbán Viktoron múlna, akkor biztos, hogy indul eljárás ellene.

Szerinte az ügyészség egy része hajlandó a Fidesz politikai elvárásait teljesíteni. Gyurcsány Ferenc azt is hangsúlyozta, hogy nincsenek pártelnöki ambíciói. A Demokratikus Koalíció Platformjának megalakítója a látszatát is el szeretné kerülni annak, hogy rossz ízű hatalmi vetélkedés zajlana a szocialista párton belül.

Budai Gyula – a sukorói kaszinóberuházás mellett az Álomsziget fejlesztést is vizsgáló -   elszámoltatási kormánybiztos vasárnapi sajtótájékoztatóján arra még kérte Kovács Tamás legfőbb ügyészt: közölje, valóban érkezett-e a nyomozóhatóság részéről Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány - és ha igen, pontosan mikor jött meg az irat.

Borbély Zoltán a Legfőbb Ügyészség szóvivője azonban hárította Budai kérdéseit, mondván, az ügyben nem adható bővebb felvilágosítás annál, mint amit Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese korábban nyújtott.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!