Hírek

2010.11.20. 14:41

Rekordáron cserélt gazdát a sex.com

A rekordnak számító 13 millió dollárért, azaz 2,6 milliárd forintért cserélt gazdát a sex.com doménnév, az árral azonban még így sem volt mindenki elégedett, mert a jól hangzó címért az eladó a mostani összeg csaknem dupláját, mintegy négymilliárd forintnak megfelelő összeget remélt.

MTI

A weboldal ezt megelőzően 2006-ban cserélt gazdát, akkor az Escom LLC 12 millió dollárt (2,4 milliárd forintot) fizetett érte. Az egyik legnagyobb értékű internetes azonosítónak tekintett sex.com-ot eredetileg árverés keretében szerették volna továbbadni, remélve, hogy az új tulajdonos akár 20 millió dollárt is meg fog adni érte.

A doménnevekkel üzletelő Sedo cég szerint azonban az amerikai Escom LLC hitelezői nem akarták megkockáztatni, hogy a honlap értékénél kevesebbért keljen el, ezért az árverés nélküli értékesítés mellett döntöttek.
 
Az oldal új tulajdonosa a Clover Holdings nevű vállalkozás, amelynek székhelye a karibi térségben található Saint Vincent és Grenadine-szigeteken van.
 
A Sedo adatai szerint a legdrágább doménnevek listájának második helyén a fund.com áll, amelyért a 9,9 millió dollárt fizettek, harmadik a porn.com 9,5 millió dollárral, a negyedik a diamond.com 7,5 millióval, az ötödik pedig a slots.com 5,5 millióval.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!