Hírek

2010.11.08. 07:59

Újabb rekord a kötelezőkampányban, az Astra a legolcsóbb

A kötelező biztosítási kampány első hat napján 70 ezer új kgfb szerződést kötöttek a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon, szemben a múlt év hasonló időszakában mért 50 ezerrel. A forgalom tehát további 40 százalékkal nőtt. Az eddigi, több mint 2 millió díjszámítás negyedében az Astra Biztosító bizonyult a legolcsóbbnak, a legtöbben ugyanakkor a második, harmadik legkedvezőbb ajánlatot választják.

Netrisk.hu

Hat nap alatt elérte a 70 ezret a Netrisk.hu biztosítási portálon megkötött új kötelező biztosítási szerződések száma, ami 40 százalékos növekedés a tavalyi rekordforgalomhoz mérten. A múlt évben csak a Netrkisen mintegy 320 ezer autós kötött új kgfb szerződést december végéig. Az első napok forgalmú csúcsa alapján idén ez a szám átlépheti a 400 ezret.

Az optimista várakozásokat erősíti, hogy a legtöbben az első napokban még csak a díjkalkulációt végzik el, míg a szerződéskötést inkább a kampány utolsó hetére halasztják. A kalkulációk száma pedig már alig egy hét alatt elérte a 2,2 milliót - több, mint tavaly a teljes kampány során, december végéig. Az esetek döntő részében, több mint 2 millió díjszámítás során találtak az ügyfelek a meglévőnél kedvezőbb biztosítási ajánlatot – az átlagos megtakarítás meghaladja a 13 ezer forintot.

A Netrisk.hu statisztikája szerint az autósok többsége a múlt évhez hasonlóan nem a legolcsóbb, hanem a 2., 3. legkedvezőbb ajánlatot választja. Az árversenyben az Astra Biztosító áll az élen, minden negyedik díjszámítás az első helyen végez. A legtöbb új szerződést mégis az Allianz és a K&H Biztosító köti. Előbbi 27 százalékot, utóbbi 22 százalékot hasít ki a kgfb tortából, míg az Astra részesedése a ténylegesen megkötött új szerződésekből egyelőre csupán 11 százalék. Az Astra relatív gyenge szereplése azzal magyarázható, hogy egyelőre kevesen ismerik, hiszen a Romániában piacvezető társaság tőkeereje semmiképpen nem indokol ilyen mértékű hátrányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!