Hírek

2010.12.13. 11:21

A Jobbik kizárta Pőszét

A képviselő eltávolodott a párt irányvonalától, ezért frakción kívülre helyezték.

MTI

Kizárta tagjai sorából a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja Pősze Lajost hétfőn - tájékoztatta az MTI-t Vona Gábor elnök-frakcióvezető. Közleményében a kizárást azzal indokolja: "Pősze Lajos az elmúlt időszakban eltávolodott a párt irányvonalától, munkája során nem törekedett az együttműködésre, amely mostanra lehetetlenné tette a további közös tevékenységet a Jobbik programjának végrehajtása és szavazóinak képviselete vonatkozásában". 

Vona Gábor közlése szerint a Jobbik országos elnöksége múlt csütörtöki ülésén - élve a frakció alakuló ülésén képviselői esküvel szentesített jogával - egyhangúlag Pősze Lajos országgyűlési képviselői tisztségéből való visszahívásáról döntött.

Mivel Pősze Lajos a mandátumát nem volt hajlandó visszaadni, ezért a párt országgyűlési képviselőcsoportja kizárta tagjai sorából, a frakción keresztül betöltött minden tisztségéből visszahívta - tudatta az ellenzéki pártvezető.
 
Pősze Lajost július 19-én már visszahívták a frakcióvezető-helyettesi posztról. Vona Gábor akkor ezt azzal indokolta, hogy elfogadhatatlannak tartják, amit Pősze Lajos a Magyar Gárdával összefüggésben a Magyar Nemzet című napilapnak nyilatkozott. Az újságnak Pősze Lajos azt mondta: nem szerencsés, hogy a párt nevével összefüggésben a legtöbben a gárdára vagy Budaházy Györgyre asszociálnak, és ezt az álláspontot rajta kívül több frakciótag is támogatja.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!