Hírek

2010.12.20. 10:52

Bedőlt a Megasztár utazási irodája

Összeomlott az egyik legnagyobb magyar utazásszervező iroda. A munkatársakat a hétvégén behívatták, s közölték velük: megszűnt a munkahelyük. A próbaidőseket már pénteken elküldték. A céges kocsikat és a telefonokat is le kellett adni – írja a nol.hu.

nol.hu - Világgazdaság Online

Megszünteti működését az Aeroviva utazási iroda. A dolgozókkal már a hétvégén közölték, hogy megszűnt a munkahelyük, a cég honlapja ma reggel állt le, pontosabban, a nyitáskor került ki az az értesítő, amely értesíti az ügyfeleiket arról, hogy az iroda működése megszűnt, az erőfeszítések ellenére. A közlemény a nehéz gazdasági helyzetet jelöli meg okként.

Gondokról már a hétvégén értesült a nol.hu az Aeroviva Holidays munkatársaitól. Elmesélték: a hétvégén behívatták őket és a munkaszerződésük közös megegyezéssel történő felbontásáról szóló nyilatkozat aláírására kérték őket. A céges mobillal és autóval rendelkező dolgozóknak ezeket le kell adniuk. A lap úgy tudja, a próbaidőn a cégnél dolgozókkal már pénteken közölték, hogy nem kell bemenniük dolgozni.

Az iroda vagyoni biztosíték biztosítója a QBE Atlasz Biztosító Zrt. A cég az egyik legnagyobb charteres utazásszervező és repülőjegy-értékesítő. Ilyenkor Thaiföldre, az Emirátusokba és Afrikába szerveznek utakat, ezeket az utóbbi időben akciós áron árulták.

A társaság a honlapján közleményben tájékoztatja az utasokat, hogy az Aeroviva Utazási Iroda 2010. december 20.-tól megszünteti utazásszervezői és utazásközvetitői tevékenységét. Eszerint a társaság vezetősége mindent megtett annak érdekében, hogy ezt a helyzetet elkerüljék, de ez a jelenlegi gazdasági helyzetben nem sikerült.

Minden egyes külföldön tartózkodó utas hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így egyetlen utas sem marad külföldön.

A menetrend szerinti járatokra Aeroviva repülőjeggyel rendelkező utasaink repülőjegye - az utazás dátumától függetlenül, odaútra és visszaútra egyaránt - érvényes marad.

Az Utazásszervező kártérítési kötelezettségét (beleértve a charter járatokra szervezett utazásokat) - a vonatkozó Kormány rendeletben előírtak szerint - az Aeroviva Kft. Vagyoni Biztosíték Biztosítása alapján a QBE Insurance Limited Magyarországi Fióktelepe vállalja át - áll a közleményben.

Az utazási irodákat engedélyező MAgyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) adatai szerint az Aeroviva Kft.-nek a külföldi utazásokra 494 millió forint, a belföldi utakra 500 ezer forint vagyoni biztosítéka van.

Az Aeroviva iroda ajánlotta fel a TV2-n futott Megasztár, illetve az RTL Klub-on ment X-faktor című műsorok győztesének fődíját is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!