Hírek

2010.12.04. 11:57

Kilakoltatás - Több megyeszékhelynyi ember kerülhet bajba

Több mint százezer ingatlant érintenek a végrehajtások, ami azt jelenti, hogy két-három megyeszékhely lakosságának megfelelő tömeg kerülhet bajba a kilakoltatási moratórium áprilisi lejárta után - nyilatkozta Kovács László, a Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodájának ügyvezetője a Magyar Nemzet a szombati számában.

MTI Eco

Jelenleg a bankok az opciós vételi jogukat gyakorolják, illetve bedőlt tartozásaikat próbálják meg értékesíteni. Ezért ezres tételben állítják össze a listájukat, és küldik ki különböző befektetői csoportoknak.

Kovács László a Magyar Nemzetnek azt mondta: előfordul, hogy még folynak a megbeszélések az ügyfél és a bank között a szerződés esetleges visszaállításáról, de a tartozás már szerepel az értékesítésre szánt tartozások között.

A szakértő szerint az elmúlt egy évben a tartozások 30-40 százalékkal növekedtek. Azt is közölte, hogy körülbelül minden második ügyfél tartozása meghaladja a jelzálogként felajánlott ingatlan értékét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!