Hírek

2010.12.23. 22:14

Orbán: kevesebb temetés lesz, mint keresztelő

Magyarország betartja az uniós normákat, minden téren, a média világában is – mondta Orbán Viktor a hírTv-nek.

Magyar Nemzet Online

A miniszterelnök csütörtöki, hírTV-nek adott interjújában a médiatörvénnyel kapcsolatban elmondta: részletekkel nem találkozik a bírálatokban, ezért az egésznek „politikai és ideológiai epeömlés jellege van” – számol be a tévéinterjúról a Magyar Nemzet Online. Kifejtette, nincs olyan passzusa a törvénynek, ami ne szerepelne valamelyik uniós állam médiatörvényében. „Ez egy európai törvény” – mondta.

A nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban a miniszterelnök kiemelte, hogy mindenképpen az az elsődleges cél, hogy a nyugdíjakat ki tudják fizetni. A rendszert eddig az fenyegette, hogy a hatalmasra duzzadt államadóság rádől, majd meghiúsítja a kifizetéseket. Az állami nyugdíjrendszer azonban biztonságot teremtett, mind a fiataloknak, mind a dolgozóknak, mind a nyugdíjasoknak, hiszen az 20 év múlva is életképes, mivel a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően előreláthatóan a jelenlegi alacsony foglalkoztatási ráta legalább 65 százalékosra fog emelkedni. A miniszterelnök előrevetítette, hogy a nyugdíjrendszer problémája úgy oldható meg, hogy „kevesebb temetés lesz, mint keresztelő”.

A bérből és fizetésből élők jövő évi kilátásairól a miniszterelnök elmondta: akik gyermeket nevelnek, azok biztos, hogy jobban fognak állni. Említette a minimálbér emeléséről szóló megállapodást is, ami Orbán szerint az egész bérszintet megemeli majd. Így fél év alatt eltűnnek azok az emberek is, akik néhány ezer forinttal kevesebbet kapnak majd – mondta a miniszterelnök.

A jegybankelnökkel kapcsolatos konfliktusok kapcsán kijelentette, hogy Simor András nem áll a parlament, vagy a kormány fennhatósága alatt. Két malomban őrölnek, de nincs lehetősége arra a kormánynak, hogy elvegye Simor mandátumát. A kormány garantálja a jegybank függetlenségét, de a jegybankot irányító monetáris tanácsban viszont februárban meg fognak változni az erőviszonyok – jelentette be Orbán Viktor.


 

Magyar Nemzet Online -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!