Hírek

2010.12.09. 13:03

Tianfu Cola - Kínai cégtől lopott receptet a Pepsi

A kínai állami média szerint a PepsiCo China Investment Co. illegálisan használta a Tianfu Cola receptjeit. Vagyis ezúttal egy kínai cég bizonyította be, hogy az amerikai óriáscég ellopta üzleti titkait.

AFP - Világgazdaság Online

A bíróság arra utasította a PepsiCo-t, hogy szüntesse be a Tianfu Cola értékesítését és adja vissza a receptet a kínai vállalatnak. A bíróság ugyanakkor elutasította a Tianfunak azt a követelését, hogy a volt vegyesvállalati partnere fizessen neki kártérítésként egymillió jüant (150 ezer dollár). 

A Tianfu és a PepsiCo még 1994-ben hozott létre vegyesvállalatot üdítőitalok gyártására. De a Tianfu 2006-ban 130 millió jüanért eladta a cégben lévő 40 százalékos tulajdonrészét, a veszteségek miatt. a Tianfu vezérigazgatója az AFP tudósítása szerint a Global Timesszal közölte, hogy további jogi eljárást indítanak a Pepsi ellen a márkahasználatból és a Tianfu név értékének csökkentéséből eredő kártérítésért.

A PepsiCo idén májusban jelezte, hogy a következő három évben 2,5 milliárd dollárt fektet be Kínában új üzemek kutatási részlegek létesítésébe és promóciós célokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!