Hírek

2010.12.20. 11:59

Újabb cégek árulnak mobilinternetet

A Telenorral kötött megállapodás alapján december közepétől újabb három szolgáltató, a DIGI Kft., a PR TELECOM Zrt. és a TARR Kft. szolgáltatási területein élők is csatlakozhatnak mobil alapon az internethez - áll a törökbálinti székhelyű mobilszolgáltató közleményében.

Világgazdaság Online

A szerződés értelmében a hálózati infrastruktúrát a Telenor adja, míg a több szolgáltatást magában foglaló díjcsomagokat a DIGI Kft., a PR TELECOM Zrt., valamint  a TARR Kft. alakítja ki és értékesíti.

Így a vezetékes telefon és internet előfizetéssel rendelkező ügyfelek meglévő szolgáltatásuk mellé mobilinternetet is igényelhetnek. A DIGI Kft. a szolgáltatásait országosan kínálja, a PR Telecom Zrt. 12 megyében van jelen, míg a Tarr Kft. kábelhálózata a Dél- és Nyugat-Dunántúlt fedi le.

A Boston Consulting Group felmérése szerint az internetezés – nagyrészt a mobil szélessávú technológiának köszönhető – terjedése nyomán 2020-ra mintegy 5,7 millió előfizető, azaz a háztartások 91 és a cégek 96 százaléka rendelkezik majd internet-hozzáféréssel, és ezek 54 százaléka vezeték nélküli technológia lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!