Hírek

2011.01.13. 14:44

A Zuschlag-per összes vádlottja enyhítést, felmentést kért

Védőbeszédekkel folytatódott a Zuschlag-ügy tárgyalása ma, csütörtökön délelőtt a Szegedi Ítélőtáblán.

BAMA

A VI. rendű vádlott M. Barnabás védője, dr. Bánáti János védence esetében a bűnszervezetben és az üzletszerűen elkövetett minősítés megváltoztatását, valamint a büntetés enyhítését kérte. A X. rendű vádlott Sz. Zsolt védője, dr. Varga István védence felmentésére tett indítványt, a XI. rendű vádlott Gy. Ludovic védője, dr. Sztrókai Zsolt a büntetést enyhítését kérte, a XII. rendű vádlott K. Iván védője, dr. Hofszang József részben felmentés, részben a büntetés enyhítése érdekében szólt védőbeszédében. A XIII. rendű vádlott H. Tibor védője, dr. Bárkányi Gábor felmentést kért védencének, míg a XV. rendű vádlott K. Árpád védője, dr. Danyi Csaba a büntetés enyhítésére tett indítványt.

Ezt követően dr. Szilágyi Lajos fellebbviteli ügyész válaszolt a védői perbeszédekre. Elmondta: az ügyészség fenntartja fellebbezését, és nem ért egyet a védőknek az I. fokú ítélettel szemben előadott kifogásaival.

Majd a vádlottak szólhattak az utolsó szó jogán. A felszólaló vádlottak védőikhez csatlakoztak, felmentésüket és a büntetés enyhítését kérték. Holnap is a vádlottak – közöttük elsőként az I. rendű vádlott Zuschlag János – kapnak szót a tárgyalás befejező napján.

Ezt követően jelenti be a bírói tanács elnöke, dr. Maráz Vilmosné, hogy melyik napra tűzi ki az ítélethirdetés időpontját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!