Hírek

2011.01.07. 08:26

Átvettük a stafétabotot - Ma elkerülik a kényes kérdéseket

Orbán: „Egyetértek azzal, hogy ez rossz kezdés, de nem tudok változtatni rajta”

VG-összefoglaló

Tegnap hivatalosan is átvette Magyarország a közösség legfőbb döntéshozó testületének, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét Belgiumtól: az ezt szimbolizáló zászlót Yves Leterme belga miniszterelnök adta át Orbán Viktor kormányfőnek a Parlamentben. A tényleges startra ma délelőtt kerül sor a magyar kormány és az Európai Bizottság együttes ülésével. Az esemény két fő téma, az Európai Unió előtt álló gazdasági kihívások és az energiabiztonságról szóló EU-csúcs köré szerveződik.

Az utóbbi időben nagy vitákat kavaró különadók és a médiatörvény témája viszont nem kerül napirendre – mondta el lapunknak Bakos Piroska, az elnökség szóvivője. A médiatörvényről tárgyalnak viszont Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Orbán Viktor kormányfő pénteki találkozóján. A magyar kormány az utóbbi napokban engedni látszik korábbi merev álláspontjából, és már nem zárja ki, hogy – amennyiben az Európai Bizottság kéri – változtat annak szövegén.

Az elnökség kezdetét azonban még így is beárnyékolja a médiatörvény körüli botrány, mint azt a magyar miniszterelnök nyilatkozata is jelzi: „Egyetértek azzal, hogy ez rossz kezdés, de nem tudok változtatni rajta.”

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!