Hírek

2011.01.22. 11:42

Egy felnőtt és egy gyermek halt meg a kisújszállási balesetben

Egy felnőtt és egy 6 év körüli gyermek halt meg abban a balesetben, amely péntek délután történt a 4-es főúton Kisújszállás közelében - közölte az Országos Mentőszolgálat ügyeletese.

MTI

Tamási Andrea megerősítette: a balesetben további hat ember sérült meg. Mint elmondta, egy 9 év körüli gyermeket súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak a debreceni Kenézy kórházba. Súlyosan megsérült egy felnőtt is, őt szintén a debreceni kórházba szállítják. Négy ember könnyebben sérült meg, egyikük nem kért kórházi ellátást, így őt a helyszínen látták el, három embert pedig a karcagi kórházba szállítottak. A baleset a 4-es főút 152-es kilométerénél történt. Az érintett útszakaszon teljes útzár van érvényben.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője korábban az MTI-nek azt mondta, hogy egy nagyobb teherautó, egy kisebb teherautó és öt személyautó ütközött össze. Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pedig azt közölte: az első információk szerint egy tehergépkocsi belerohant hat járműbe Kisújszállás külterületén.
 
A baleset résztvevői közül a kisteherautó sofőrje külföldi, azt egyelőre nem tudni, milyen állampolgárságú.
 
Megkezdődött annak a 9 év körüli kislánynak a műtétje, akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak a debreceni Kenézy Kórházba a Kisújszállás közelében, a 4-es számú főúton történt baleset helyszínéről - mondta Szentgyörgyi János, a kórház sajtóreferense péntek este az MTI érdeklődésére. A baleseti sebészek többórás műtétre számítanak; a kislány életveszélyes arc- és koponyasérüléseket szenvedett, és más testrészein is súlyosan megsérült.
 
A baleset másik, a Kenézy Kórházba szállított sérültje - az MTI helyszíni információi szerint a kislány édesapja - súlyos állapotban van, de sérülése nem életveszélyes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!