Hírek

2011.01.24. 11:53

Több ezer munkahelyet létesítenek a német óriások

A Dax tőzsdeindexben jegyzett harminc legnagyobb német nagyvállalat többsége az idei évben újabb munkahelyek létesítésére készül.

N24 - Világgazdaság Online

A Süddeutsche Zeitung körkérdéséből kitűnik: még a gazdasági válság által különösen sújtott autóipar és a Siemens technológiai konszern is újból dolgozókat vesz fel. A cég amely - a saját adatai szerint - az elmúlt évben 8 000 munkahelyet létesített, ebből ezret Németországban, az idén globálisan 12 ezer munkahely betöltésére készül - jelenti az N24.

A Volkswagen a következő három-öt évben 50 ezer új munkahelyet akar teremteni.  Az Adidas sportcikkgyártó cég mintegy 2 000 állást hozna létre.

Csak három konszern: a Commerzbank, a Deutsche Börse és a Bayer - akarja csökkenteni a foglalkoztatottai számát, hat cég pedig egyelőre nem nyilatkozott a lapnak a terveiről. Ugyanakkor a német szövetségi munkaügyi hivatal elnöke a Focus magazinnak nyilatkozva figyelmeztetett: A korábbi időszakban megszokott tavaszi konjunktúrára nem számítanak, mivel egyre kevesebb a szezonális munkahely. Mindazonáltal azt várja, hogy 2011-ben a munkanélküliek száma átlag nem lesz több hárommilliónál. A jövőben egy német munkavállalónak azzal kell számolnia, hogy a szakmai pályafutása során nem három, hanem hat állást tölt be – véli a kamara elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!