Hírek

2011.01.09. 11:29

Új járatok - Rodoszra és Korfura is repül a Malév

A Malév éves utasforgalma tavaly meghaladta a 3 milliót, bevétele pedig 92 milliárd forint körül volt, 7 százalék körül csökkent a megelőző évhez képest.

MTI Eco

Az idén azonban már 11 százalékos bővülésre, 101,5 milliárd forintos bevételre számít a cég - közölte Róna Márta, a Malév kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére.

A Malév azt tervezi, hogy 2011-ben 3,2 millió utas szállít, 6,5 százalékkal többet, mint 2010-ben. A légitársaság 5,4 százalékkal nagyobb kapacitás-kihasználással számol, így a telítettségi mutató várhatóan 66,5 százalékról 67,2 százalékra fog emelkedni, változatlan flotta-méret mellett - tette hozzá.

Róna Márta hangsúlyozta, hogy a légitársaság tavaly jelentős lépéseket tett a költségcsökkentés, hatékonyság-növelés és a fejlesztések területén. Több mint 5 milliárd forinttal kevesebbet költött üzemeltetési kiadásokra. A közelmúltban bevezette a legújabb iparági elvárásoknak is megfelelő Amadeus utaskiszolgáló rendszert is, telekommunikációs kiadásait 60 százalékkal csökkentette, és sikeresen átszervezte utazási irodáját, amely már eredményesen működik - sorolta a kommunikációs igazgató.

A Malév utasforgalma éves szinten 2010-ben is meghaladta a 3 milliót - nyáron 2 millió, télen 1 millió utast szállított - az eredményt közel 13 százalékkal kevesebb járattal érte el a cég, amely a flotta racionalizálásának köszönhetően két típusra szűkített gépparkot jelent.

Az idén több új desztinációtól is forgalomnövekedést vár a légicég: a barcelonai, oslói, burgaszi, korfui, heraklioni, rodoszi járatnyitások mellett az American Airlines-szal közös New York-i code-share járat is elindul. Így az észak-amerikai metropolisz ismét visszakerül a közvetlenül elérhető Malév célállomások közé, s lehetővé teszi - mindössze egyetlen átszállással - számos amerikai nagyváros elérését is - ismertette.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!