Hírek

2011.03.28. 19:36

Kadhafinak mennie kell

Nem tervez katonai megszállást Líbiában Franciaország és Nagy-Britannia, de Nicolas Sarkozy és David Cameron közös közleményben szólította fel azonnali távozásra Moammer Kadhafit.

MTI

 A francia elnök és a brit miniszterelnök arra kérte a líbiai vezető híveit, hogy "addig hagyják el őt, ameddig nem lesz túl késő". A Líbia elleni nemzetközi koalícióban résztvevő államok, valamint az Arab Liga és az Afrikai Unió külügyminiszteri szintű keddi londoni találkozója előtt a két ország vezetője egyben arra kérte a líbiai ellenzéket tömörítő Átmeneti Nemzeti Tanácsot, hogy kezdeményezzen "nemzeti politikai párbeszédet" az "átmenet megszervezésének" érdekében. "



Sarkozy és Cameron szerint "ahogy azt az Arab Liga határozata is kiemeli, a jelenlegi (líbiai) rezsim elvesztette minden legitimitását. Kadhafinak tehát azonnal mennie kell". "Híveit pedig arra szólítjuk fel, hogy hagyják el őt addig, ameddig nem lesz túl késő. Arra kérünk minden líbiait, aki úgy véli, hogy Kadhafi katasztrófába vezeti Líbiát, hogy mostantól vegyen részt az átmeneti folyamat létrehozásában" - tették hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!