Hírek

2011.05.30. 20:42

Rendőrök tömték droggal a borsodi dílereket

Repülőtéri rendőrök látták el a miskolci dílereket droggal. A két tiszthelyettest előzetes letartóztatásba helyezték.

MTI

Repülőtéri Rendőr Igazgatóság két munkatársa látta el kábítószerrel hónapokon keresztül a miskolci diszkókat – számolt be az MTV Híradója. A rendőrök hetente vitték a drogot a borsodi dílereknek, akik aztán a szórakozóhelyeken árulták a fiataloknak.
A két rendőr a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren teljesített szolgálatot. A bíróság a hétvégén előzetes letartóztatásba helyezte őket és fegyelmi vizsgálat is indult ellenük.Az Nemzeti Védelmi Szolgálat titkosszolgálati eszközöket is felhasználva gyűjtötte az adatokat a két tiszthelyettesről. A házkutatáskor mindkettőjüknél találtak egy-egy engedély nélkül tartott pisztolyt és lőszereket is.
Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta: ők voltak többek között azok, akik a fővárosból Miskolcra szállították a speedet.   
A borsodi rendőrök őrizetbe vették azt a három miskolci dílert is, aki nagy tételben vásárolta a kábítószert a rendőröktől. Tizenöt fogyasztó ellen eljárás indult. Az egyik rendőrt a parancsnoka felfüggesztette beosztásából, a másik önként felmondott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!