Hírek

2011.07.08. 08:04

Bemutatták az utolsó Harry Potter-filmet

Több ezer rajongó ünnepelte csütörtök este Londonban az utolsó Harry Potter-filmet. A Harry Potter és a halálos szentek című epizód második része a hét Harry Potter-kötetből készült filmek közül a nyolcadik és egyben a befejező rész.

MTI

A címszereplő Daniel Radcliffe, valamint Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gambon és Harry Potter "mamája", Joanne K. Rowling írónő a londoni Trafalgar-téren, Nelson tengernagy világhírű szobrának tövében üdvözölte a világ minden tájáról ez alkalomra összegyűlt mintegy tízezer rajongót, akik közül sokan már hétfő óta a téren táboroztak, dacolva az inkább októberre emlékeztető, 15 fokos londoni júliussal és a szakadó esővel.


    
Az eddigi hét film együtt minden nézettségi rekordot megdöntött, és közülük öt szerepel az egyetemes filmtörténet Top 20-as jegyárbevételi listáján.
A filmek eddigi összbevétele 6,4 milliárd dollár - és ebben természetesen még nincs benne az utolsó rész, amely a csütörtök esti londoni világpremier után július 15-én kerül a mozikba.
  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!