Hírek

2011.07.06. 15:12

Rosszul lett a koronatanú a romagyilkosságok tárgyalásán

A koronatanú korábban már módosította terhelő vallomásait. Egyszer már sírógörcse miatt félbeszakadt a romagyilkosok perének tárgyalása, most a vérnyomásával volt gond.

MTI

Rosszulléte miatt tanúkihallgatásának elhalasztását kérte a bíróságtól a romák elleni támadássorozat szerdai büntetőtárgyalásán a Pest Megyei Bíróságon a koronatanúnak számító nő, ezért a bíró megszakította a tárgyalást.

Az asszony, a vádlottak egykori munkáltatója az ebédszünet után folytatódó tárgyalás elején - miután ismét ellentmondásba keveredett korábbi vallomásával - rosszullétre hivatkozva szünetet kért. Miszori László tízperces szünetet rendelt el, de az első- és a harmadrendű vádlott védőügyvédje eközben jelezte a bírónak, hogy orvosi segítségre lenne szüksége a tanúnak a magas vérnyomása miatt. A bíró ezért a szünet befejeztével megszakította a tárgyalást, és az asszony tanúmeghallgatását várhatóan péntek reggel folytatja.

A tanú már áprilisi meghallgatásán is rosszul lett, akkor sírva kért tíz perc szünetet. Az akkori két, egymást követő napon tett tanúvallomásában többször került ellentmondásba, és vallomásának tisztázására idézte be újra tanúként Miszori László tanácsvezető bíró.
Az asszony, aki mind a négy vádlott munkáltatója volt a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen, és az elsőrendű vádlottal szerelmi kapcsolatban állt, még a nyomozati szakban több terhelő vallomást tett a hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal vádolt férfiakra, de szerdai tanúvallomásában korábbi vallomásának többségét visszavonta.
Módosításait azzal indokolta, hogy vallomástételekor "nem volt egészséges", illetve önmagát okolta, amiért nem vett észre dolgokat. Állítása szerint nem tudta, hogy gyilkosság után nyújtott segítséget, amikor munkatársainak elakadt autóját kiszabadíttatta, és nem volt tudomása arról sem, hogy telkén és munkahelyén a vádlottak fegyvereket rejtegetnek.

A bíró a szerdai tárgyaláson többször rákérdezett, hogy a rendőrség ajánlott-e "alkut", hogy ne emeljenek ellene vádat a 2009. április 22-i tiszalöki gyilkosság utáni segítsége miatt, de a nő nemmel válaszolt, azt hangoztatva, egy különleges tanúvédelmi programba akarták csak bevonni, de az azért nem valósult meg, "mert nem tudott annyit".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!