Hírek

2011.07.11. 08:07

Sok a halott az elsüllyedt kirándulóhajón

Több halottat is találtak hétfőre virradó éjszaka a Volgán vasárnap felborult és elsüllyedt Bulgaria kirándulóhajó belső helyiségeiben.

MTI

Nagyobb létszámban áldozatokra a hajófenékben lévő bárban és étteremben bukkantak. A rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint minden bizonnyal rendezvényeket tartottak a két helyiségben.
A mentés egész éjszaka tartott.
A kazanyi és bolgari kórházakban 15 embert ápolnak, további 23 fő szorult orvosi segítségre. A még kórházban lévők zúzódásokat és csonttöréseket szenvedtek.



Nem kizárt, hogy a hajón 199 ember tartózkodott. A rendkívüli helyzetek operatív stábjánál az Interfax hírügynökségnek azt mondták: az utaslistát kiegészítették a forródróton beérkező hívásokban keresettekkel, s ezek szerint 199-en utaztak a hajón, de ez még mindig nem biztos adat. A regisztrált 148 utas közül 50-et, a 33 fős legénységből 23 főt, a nem nyilvántartott utasok közül hat embert mentettek ki.
   
 A Bulgaria felborult és rövid idő alatt elsüllyedt, amikor egy viharban éles fordulatot hajtott végre a Kujbisevi víztározón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!