Hírek

2011.08.18. 19:16

Sokba került az eldobott cigaretta

Sokba kerülhet egy eldobott cigarettavég az osztrák fővárosban: hetvenöt eurós (mintegy 20 ezer forint) szabálysértési büntetésről kapott értesítést egy osztrák nő, aki az autója ablakán hajította ki a csikket.

MTI

Az osztrák fővárosban az év eleje óta büntetik a cigarettavégek eldobálókat. Mint arról az osztrák televízió (ORF) egyik magazinműsora beszámolt, eddig 450 ilyen esetben tett feljelentést a bécsi közterület-fenntartók "szemétkommandója". Egy felmérés szerint egyedül Bécs utcáin évente 860 millió cigarettacsikk landol.
   
A "szemétkommandót" 2008-ban vezették be. Ellenőreik legtöbbször illegális hulladéklerakás, sorsukra hagyott bevásárlókocsik és el nem takarított kutyapiszok miatt intézkednek. A helyszíni bírság összege 36 euró, a szabálysértési feljelentésé akár ezer euró is lehet. A beszedett bírságokat köztisztasági célra fordítják, például utcai szemetestartályokra.


   
2011 első félévében 529 kidobott hűtőszekrényt, tízezer elhagyott bevásárlókocsit és 40 ezer köbméter illegálisan lerakott háztartási hulladékot gyűjtöttek össze Bécsben.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!