Hírek

2011.08.31. 08:20

Velencére figyel a világ

Szerdán nyílik a 68. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál. Az idei mustrát különösen nagy várakozás előzte meg: a patinás seregszemlén nemcsak a legnagyobb filmcsillagok, hanem a 24 alkotást felsorakoztató versenyprogram iránt is óriási az érdeklődés.

MTI

A szeptember 10-ig tartó fesztivált George Clooney új munkája, a The Ideas of March (Március idusa) című dráma nyitja meg. A Clooney rendezésében készült filmben Ryan Gosling és Philip Seymour Hoffman játssza a főszerepet.

Marco Müller fesztiváligazgató impozáns programot válogatott össze a versenyhez. Nagy érdeklődés övezi John le Carré Az áruló (Tinker, Tailor, Soldier, Spy) című kémregényének új feldolgozását, amely igazi sztárszereposztással - Colin Firth, Gary Oldman és John Hurt közreműködésével - készült.



Roman Polanski tavaly svájci börtönében és házi őrizetében kezdte el a munkát a Carnage című filmen. A 78 esztendős filmest végül nem adták ki az Egyesült Államoknak, a rendező szabadon bocsátása után Franciaországban forgatta le a drámát Kate Winslet, Jodie Foster és Christoph Waltz szereplésével.
   
A versenyen kívüli érdekességek közé tartozik a popdíva második játékfilmes próbálkozása. A popsztárból lett rendező a W.E. című kosztümös produkcióval jelentkezik, amely az elvált Wallis Simpson és a kedvéért a brit trónról lemondó VIII. Edward király romantikus kapcsolatáról szól. Önmagát és Heródes királyt alakítja a Wilde Salome című produkcióban Al Pacino, Steven Soderbergh pánikot okozó halálos vírusról forgatott thrillerjét küldte a fesztivál programjába Matt Damonnal, Kate Winslettel, Marion Cotillard-ral, Jude Law-val és Gwyneth Paltrow-val a főszerepben.
A világ legöregebb filmfesztiválja szeptember 10-én, szombaton a legjobb filmnek járó Arany Oroszlán-díj és az alkotóknak járó elismerések átadásával zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!