Hírek

2011.09.17. 08:30

„Bemész a boltba és megfizeted”

Várhatóan hétfőn tárgyalnak majd a pénteken bejelentett áfa-emelésről, Orbán Viktor állítólag azért érvelt az adónem mellett, mert azt senki sem tudja elkerülni.

Az Origo információi szerint a pénteken bejelentett intézkedéseket a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja sem ismerte pontosan. A kormánypárti frakciók hétfő délelőtti ülésén tárgyalnak a javaslatokról.



Egy, az Origónak nyilatkozó kormánypárti képviselő szerint a kormánypártok múlt heti háromnapos hajdúszoboszlói kihelyezett frakcióülésén a konkrét lépések ugyan nem, de a fogyasztási adók növelése szóba került. Ott Orbán Viktor miniszterelnök az egykulcsos adót támadó képviselői észrevételekre reagált úgy, hogy az egységes adókulcsokból nem hajlandó engedni. S ekkor kifejtett, hogy ha a bevételek növelése érdekében valamilyen módon mégiscsak adót kell emelni, akkor csakis a fogyasztást terhelő adókat lehet. A miniszterelnök a vitában azzal érvelt a fogyasztást terhelő adók emelése mellett, hogy az - ellentétben a többi adófajtával - tervezhetőbb, kiszámíthatóbb bevétel, hiszen nem kell behajtani, nem lehet elkerülni, "bemész a boltba, és megfizeted".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!