Hírek

2011.09.16. 08:01

Gyanús a minimálbéres vállalkozó

Augusztus végéig több mint nyolcszáz vagyonosodási vizsgálatot fejezett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, és tízből kilenc esetben eltitkolt adóra bukkantak számolt be az Origo.hu a Magyar Nemzet információi alapján.

Origo/mno.hu

A nyár végéig 833 vagyonosodási vizsgálatot végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, és 90 százalékuknál fedeztek fel adócsalást, a hivatal átlagosan 10 millió forint közteher megfizetésére kötelezte az érintetteket.

Az ellenőrzöttek kiválasztására kockázatelemzési módszert dolgoztak ki. Az adóhivatal összegyűjtötte az adócsalókra jellemző kritériumokat. Ilyen lehet, ha az adóalany nem készíti el a bevallását, vagy az iratban szereplő adatok lényegesen eltérnek a hatósági nyilvántartásban szereplőktől.Luxusingatlan vásárlása vagy eladása, jelentős banki tranzakciók vagy kiugróan nagy összegű életbiztosítás is felkeltheti az adóhivatal figyelmét. Vagyonosodási vizsgálatot az adóhatóság általában olyanoknál indít, akiknél az adócsalás gyanúját felkeltő több kritériumot is talál. A hatóság kiemelt érdeklődésére tarthatnak számot a minimálbéres vállalkozók, a rendszeresen magánszemélynek kölcsönzők és az évek óta veszteségesen működő vállalkozások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!