Hírek

2011.10.25. 20:51

Elfogadta a kormány Hoffmann Rózsa tervét

Jóváhagyta a kabinet keddi ülésén a köznevelési törvény tervezetét. Az új köznevelési törvényről előző héten tárgyalt több szakmai testület.

mti

Csütörtökön napirendjére tűzte az Országos Köznevelési Tanács és az Országos Kisebbségi Bizottság. Az oktatási államtitkárság akkori tájékoztatása szerint a közös tanácskozáson az OKNT tagjai közül tizenegyen szavaztak a tervezet mellett, hárman ellene és ketten tartózkodtak.  Az OKB tagjai közül egy tartózkodás mellett nyolcan a tervezet mellett tették le voksukat.Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár kérte a jelenlévőket, hogy továbbra is segítsék észrevételeikkel a jogszabály megalkotását. A javaslatról ezt megelőzően kedden tárgyalt a Közoktatáspolitikai Tanács.

Hoffmann Rózsa akkor újságíróknak azt mondta, hogy a szakmai oldal nagyobb részt pozitívan fogadta az elképzeléseket, ugyanakkor a szakszervezeti oldal generálisan elutasította a javaslatot és annak elhalasztását kérte. A legtöbben a törvény egy-egy részletét érintették a tanácskozáson - számolt be az államtitkár. A javaslat a tervek szerint október végén-november elején kerül az Országgyűlés elé.

Az új köznevelési törvényről előző héten tárgyalt több szakmai testület. mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!