Hírek

2011.10.12. 18:12

Gyurcsány még nem döntött, marad-e

Az MSZP-ben működő hét platform közül hat vállalta, hogy a többségi álláspontot minden ügyben elfogadva továbbra is a szocialista pártban marad, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform ezt nem tette meg - összegezte a szerdai platformkonferencián elhangzottakat Hiller István.

MTI

A korábbi pártelnök, a szociáldemokrata társulás elnöke ezt azzal egészítette ki: abban mind a hét platform egyetértett, hogy legfontosabb céljuk az Orbán-kormány leváltása.

Az ülésről távozóban Gyurcsány Ferenc elmondta: nem hoztak végleges döntést arról, hogy elhagyják-e az MSZP-t. Hozzátette, legkésőbb a szocialisták november közepén esedékes kongresszusáig eldöntik, hogy így tesznek-e.

Kifejtette, lát esélyt arra, hogy az MSZP-ben maradnak, de elismerte, hogy a tanácskozáson nagyobb részt arról volt szó, mi a teendő a későbbi együttműködés érdekében akkor, ha távoznak.

Ebben az esetben - tette hozzá újságírói kérdésre - meglesz a frakcióalakításhoz minimálisan szükséges tíz politikusa a Demokratikus Koalíciónak.

Kiss Péter, a Baloldali Tömörülés elnöke ugyanakkor azt mondta: ebben a körben valószínűleg az utolsó tanácskozások egyikét folytatták le. Szerdai sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila pártelnök is úgy nyilatkozott: biztos abban, hogy Gyurcsányék kilépnek az MSZP-ből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!