Hírek

2011.10.06. 10:35

Kiegészíti az állam a nyugdíjakat novemberben

Egyszeri, hatszázalékos kiegészítést kapnak novemberi ellátásuk folyósításával egy időben a nyugellátásban és baleseti járadékban részesülők.

mti

A 2011. január 1-jét megelőző időponttól megállapított öregségi nyugdíjban egyösszegű kifizetést kell folyósítani - rögzíti a Magyar Közlönyben megjelent rendelet.



Az egyösszegű kifizetés megilleti a 2010. december 31-ét követő időponttól megállapított rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy rehabilitációs járadékban részesülő személyt is, ha az ellátást egy 2011. január 1-jét megelőző időponttól megállapított másik ellátás megszűnését követő naptól állapították meg; megilleti a baleseti járadékban részesülő személyt is, ha járadékát 2011. január 1-jét megelőző időponttól megállapított baleseti rokkantsági nyugdíj megszűnését követő naptól állapították meg.

A kormány döntése értelmében az egyösszegű kifizetést a 2011. november havi ellátással egyidejűleg, hivatalból kell folyósítani.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!