Hírek

2011.10.07. 08:31

Kórházak az államnál, igazgatók állás nélkül

Megszűnne a munkaviszonyuk az államhoz kerülő kórházak és szakrendelők főigazgatóinak és gazdasági vezetőinek januártól - tallózta a Magyar Nemzet beszámolóját az Origo.hu.

Origo/mno.hu

A lap szerint nem minden poszton biztos a személycsere, valószínűleg lesznek olyan intézményvezetők, akikre a későbbiekben is számítanak

A fővárosi kórházak és szakrendelők 2012. január 1-jén kerülnek állami tulajdonba, és valószínűleg eldőlt az is, hogy a települési önkormányzatok felügyelete alatt működő egészségügyi intézmények is átkerülnek az államhoz, ezeknél az átadás-átvétel időpontja 2013. január 1-je lenne.


 
Az államhoz kerülő intézményekben megszűnnek a tulajdonosi felügyelőtanácsok és ugyanez a sors vár a korábban sokat kritizált regionális egészségügyi tanácsokra is. A tulajdonjog és a fenntartói jog átszállása olyan intézményben érinthetik a dolgozókat is, amelyeknél funkciót kellett váltani (például aktív kórházból szociális vagy rehabilitásciós intézménnyé lesz).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!