Hírek

2012.11.26. 07:45

Községet „foglalt” Pest megyében a Jobbik

Kurdi Ferenc, a Jobbik jelöltje, Kosd eddigi alpolgármestere válthatja a polgármesteri székben a független László Zoltánt a Pest megyei községben vasárnap tartott időközi választás eredményeként.

mti

A 2600 lakosú Kosdon a 2036 választásra jogosult polgár közül 992-en mentek el szavazni, ami 48,89 százalékos részvételnek felel meg. A négy polgármesterjelölt közül a legtöbb voksot - 489-et - az eddigi alpolgármester, a Jobbik színeiben politizáló Kurdi Ferenc kapta, így legyőzte a volt polgármestert, a független László Zoltánt, aki 334 szavazattal a második helyen végzett. Bodnár Mihályné 108, míg Fodor Krisztián 53 voksot gyűjtött, mindketten függetlenként mérették meg magukat a polgármesteri posztért.



A hat képviselői helyre tizenketten pályáztak, közülük négyen a hivatalban lévő testületből, sikerrel: a független Biber Kálmán, Bársony Csaba Tibor és Horhi József, valamint a jobbikos Hugyecz Andrásné a helyén maradhat, hozzájuk csatlakozik új tagként Podholiczki Judit és Zombori Márk Ádám, mindketten függetlenek. A kosdi képviselő–testület augusztus 30-án "kommunikációs hiányosságokra" hivatkozva oszlatta fel magát, ezért kellett időközi polgármester- és képviselő-választást kiírni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!