Hírek

2012.12.20. 13:51

Extrém rúdugrás holland módra

A holland lápos vidéken nem könnyű közlekedni, így évszázadok óta egy rúd segítségével jutnak át a helyiek a csatornák felett. Mára azonban ez a nem túl kényelmes közlekedési forma szórakozássá nőtte ki magát.

Míg mások legszívesebben elkerülnék a csatornák környékét is, a hollandok inkább sportot építettek kellemetlen környezeti viszonyaikra. Minden évben egy non-profit szervezet 22 versenyt tart országszerte, a cél pedig: egy óriási rúd segítségével átvetődni a csatorna felett.

A versenyzők négy kategóriában indulhatnak: idősebb férfi, nő, junior és gyermek. Mindenkinek két perce van felkészülni, majd három kísérletet tehet. A három legmesszebbre ugró juthat a döntőbe.

A helyiek lassan a sport megszállottjai lesznek, állításuk szerint sokkal szórakoztatóbb, mint bármi egyéb, legyen szó fociról, vagy kézilabdáról. Ki tudja, lehet, hogy pár év múlva már az Olimpián látjuk viszont ezt a most még humorosnak tűnő mozgásformát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!