Hírek

2014.03.06. 14:56

Dalverseny a gyerekzene népszerűsítéséért

Európában is egyedülálló kezdeményezést indított útjára a Picur Rádió, Magyarország első gyerekrádiója: Picur viaDAL néven dalversenyt hirdetett a magyar gyerekdalokat játszó zenekarok számára. A pályázati felhívásra 32 zenekar –köztük pozsonyi és erdélyi zenekar is - 76 dallal nevezett. A legjobb 16 dal 2014. március 23-án mutatkozhat be a Petőfi Csarnokban egy családi fesztivál keretében.

BAMA

A gyerekrádió által Picur viaDAL néven hirdetett dalversenyen a gyerekdalokat játszó zenekarok indulhattak a Kiskegyed magazin, és a Boomerang csatorna támogatásával. A versenybe az előzetes várakozásokat is felülmúlva 32 zenekar 76 dallal (köztük Buborék Együttes, Rutkai Bori Bandája, Zabszalma Zenekar, Mintapinty Zenekar, Farkasházi Réka, Katáng Zenekar) nevezett. A jelentkező zenekarok között van pozsonyi (Kobold Zenekar) és erdélyi (Osztováta Együttes) illetékességű is.

A versenyre érkezett dalok közül szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A zsűri tagjai: KARAFIÁTH ORSOLYA, költő, fordító, publicista, énekesnő, SERES ANTAL, a Fivérek Együttes frontembere, akik a 2010-es Megasztár5 legjobb zenekara voltak, és HÍDVÁRY PÉTER, 16 éve a Kiskegyed magazin szerkesztője, egyebek mellett a kulturális ajánlók felelőse.

A viadalra beérkezett dalok közül március 3. és 16. között a közönség is szavazhat a Picur Rádió weboldalán. A legtöbb szavazatot gyűjtött dal kapja a 2014 Év legnépszerűbb gyerekdala címet, előadói pedig koncertet adnak a döntőn.

A döntőbe került 16 dal 2014. március 23-án a Petőfi Csarnokban – egyedülálló módon - családi fesztivál keretében szólal meg a szakmai zsűri és a nagyközönség előtt. A színpadi program mellett ott lesz Picur, a Picur Rádió kabalafigurája, a Boomerang csatorna fotósarka, gyerekjóga, kreatív foglalkozások, arcfestés, homokfestés, képesség- és kézségfejlesztő játékok, és sok más meglepetés várja a közönséget.

További információk: http://www.picurradio.com/picurviadal

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!